Etiketler

11 Mart 2013 Pazartesi

Java JDK-Android Bundle-Linux

 Merhabalar
 Android uygulaması geliştimek istiyorsanız, öncelikle bir kod yazabileceğiniz bir platforma ihtiyacınız var. Bunun içinde Eclipse i tercih edebilirsiniz. Eclipse genelde java kodları yazmak için kullanılan bir platformdur ve eğer Android SDK yı da içine yüklerseniz, rahatlıkla Android uygulamaları da geliştirbilirsiniz.
Geçen yıl öncelikle Java JDK kurmanız sonra Eclipse kurmanız daha sonra Eclipse in içine Android Sdk yi indirmeniz gerekiyordu.. Tabi bir de bunun yanında kullanmak istediğiniz Android tool ları ve telefon modellerinin emülatörları(bilgisayar ekranındaki sanal görüntüleri).
Android Bundle diye bir şey var ben çok beğendim.. Bunu sizlerle de paylaşmak istedim. http://developer.android.com/sdk/index.html bu linkten bilgisayarınızın işletim sistemine göre indirebilirsiniz.İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı çıkardıktan sonra Eclipse i çift tıklamanız yeterli..
İçinde Android Sdk sı ile birlikte geliyor ve tek yapmanız gereken Android versiyonlarını ve kullanacağınız telefon modellerini indirmek.
Ama maalesef Java içinde yüklü olarak gelmiyor. Linux kullanıcısı iseniz uçbirim(terminal) ekranından Java JDK kurulumu için
#sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
#sudo apt-get update && sudo apt-get install oracle-jdk7-installer 
kodlarını yazmanız kurulum için yeterli..
Windows kullanıcısı iseniz; www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html bu adresten bilgisayarınızın 32-64bit özelliğine göre JavaJDK yı indirmeniz ve kurulumundan sonra PATH olarak eklemeniz gerekmekte.
Herkese kolay gelsin..
*YASEMIN DEMIRAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder