Etiketler

22 Aralık 2014 Pazartesi

Siber Güvenlik Platformu - 18 Aralık 2014


Merhaba Arkadaşlar

Bu yazımda sizlere geçtiğimiz günlerde katılmış olduğum TSE tarafından organize edilen "Siber Güvenlik Platformu" adlı etkinlikten bahsetmek istiyorum.

Etkinlik 18 Aralık 2014 tarihinde TSE Genel Kurul Salonu'nunda gerçekleştirildi.,


Çayyolu metrosuna bindip Necatibey durağında indiğiniz zaman 3dk lık mesafede.













Etkinlik yerine vardığımızda belirtilen başlama saatine göre 10-15dk gecikmiştik. Ve salona girmek istediğimizde oturacak yer bulamadık. Sanırım beklenenin üzerinde bir katılım gerçekleşmişti.  Organize edilen salon küçük geldi desek yanlış olmaz.  İlk konuşmalara ara verildiğinde salonda kendimize yer bulduk.

Celil ÜNÜVER (SignalSec Kurucu ortağı) in yaptığı konuşma ile buglar, programlarda bulunan açıklıklar, kimlerin bu açıklıklarla ilgilendiği , ne amaçlar için kullanılabileceği hakkında bilgi sahibi olduk.



Halil ÖZTÜRKÇİ, (ADEO Bilişim Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti. Kurucu Ortağı) nin yaptığı konuşması ise olay müdahalesi ve müdahalelerde yapılan yanlışlar hakkındaydı. Adli Analiz yaparken nasıl yollar izlediği hangi adımlara dikkat ederek inceleme yaptığında bahsetti ve yaşanmış hikayelere değindi. 



Mariye Umay Akkaya, (TSE Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkan v.) TSE tarafından yapılan yetkilendirme sertifika progrmalarında bahsetti. Özellikle siber güvenlik üzerine kişilere verilen Beyaz Şapkalı Hacker eğitimlerinden ve kurumlara verilen sertifikalar hakkında bilgilendirme yaptı.


Öğleden sonra ise "Siber Güvenlik, Siber Savunma ve Milli Güvenlik" konulu bir panel dinledik.





Moderatör: Prof Dr. İbrahim SOĞUKPINAR, Kamu Siber Güvenlik Derneği Başkanı, GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı

( Ulaştırma Bakanlığı Siber Güvenlik Dairesi Emine ALTINTAŞ, TÜBİTAK BİLGEM SGE Müdürü Mustafa DAYIOĞLU,  EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı,2. Sınıf Emniyet Müdürü, Muharrem CANPOLAT, ASELSAN Siber Güvenlik Program Müdürü Lokman KESEN,  HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Eymen ŞAHİN)

Panelistler kendi kurumlarında yapılan ve yapılması planan çalışmalardan bahsetti. Yeni mezun olarak üniveristelerde siber güvenlik üzerine yapılan etkinliklerin arttırılması ve hatta derslerin açılması ve lab ların kurulması üzerine çalışmalar yapılması gerektiğini düşünmekteyim.

Panelden sonra TİB Bilişim Sistemleri Dairesi Başkanlığından bir konuşmacı dinledik. 

Ve son olarak 

M. Alparslan AKYILDIZ-(TÜBİTAK BİLGEM KSM), Siber Güvenlk adlı konuşmasını dinledik.  Zararlı yazılım eklenen bir programın tersine mühendislik ile açılıp arkasında tekrar derlenmesi ile elde edilen programın nasıl virüs programlarına takılmadan nasıl bulaştırılabildiğinden bahsetti. 

Siber güvenlik alanına ilgi duyan yeni mezun ve halen iş arama evresinde olan kendim için yararlı ve farklı fikirler edinebileceğim güzel bir etkinlikti.  :)



Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder