Etiketler

25 Eylül 2014 Perşembe

NOPcon Hacker Conference

Merhabalar

Bu yazımda sizlere 16 Eylül 2014'de katılmış olduğum "NOPcon Hacker Conference" dan bahsetmek istiyorum.

Konferans İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Salonunda gerçekleştirildi. Bahçeşehir Üniversitesinde olması boğaz manzarası açısından çok cazipti. Üsküdar Beşiktaş vapurundan bir manzara ..


Ancak üniversitenin bazı politikaları rahatsız ediciydi. Mesela sahil tarafındaki kapısından çıkış yapabiliyoruz ancak giriş yapamıyoruz , görevliler bize diğer kapıya gitmemiz gerektiğini söylüyor ve bütün binanın çevresini dolaşmamız gerekiyor.

Bu konulara fazla değinmeden konferansın içeriğine geçmek istiyorum.

Zubair Ashraf  " How I forcedan Android Vulnerability into bypassing MDM restirctions + DIY- Android Malware Analysis" adlı sunumunu yaptı. Teknik içerik bakımından dolu doluydu, yeni mezun bir öğrenci olarak bu konuda ince ayrıntısına kadar uğraşamadım ancak Tübitak Siber Güvenlik Yaz Okulunda bu konuya uzaktak bakmıştık, sunum sırasında gayet ilgili olarak dinledim ve umarım ileride bu konu üzerinde çalışma fırsatım olur.

Marion Marschalek ve Moti Joseph "What Happens in Windows 7 Stays in Windows 7"  sunumunu yaptılar. Sunum sırasında Windows 7 de kalmaya devam etmemeliyim diye düşündüm. Windows 8 de Windows 7 ye nazaran artan güvenlik paketleri ve bunların Windows 7 için oluşturduğu tehlikeler nasıl zararlı bir şekilde kullanılabilceğini gördük. Tersine mühendisliğin ön planda olduğu sunum benim için paha biçilemezdi, teknik olarak yeterliliğim henüz olmasa da çok keyifli bir sunumdu benim için.

Bahtiyar Bircan "Heybe Pentesting Kit " 'i anlattı. DEFcon konferansından sonra 2. kez bizlere anlattı Heybe Pentesting Kit'i. Abi levye konseptinin bruteforce saldırısı için kullanılması çok hoş olmuş :)) Hele ki rapor yazılırken unutulan ekran görüntülerinin otomatik alınması.. :))
Açık kaynak bir yazılım olup merak edenler için proje github da yer almakta.

AbdulAziz Hariri "Microsoft Internet Explorer UAF Exploitation : Past , Present and Future" isimli sunumunu yaptı.

Celil Ünüver "SCADA Software or Swiss Cheese Software" adlı sunumunu yaptı.  SCADA sistemlerine yapılan sızma testlerinden kendisinin bulduğu açıklıklardan, daha önce bulunan açıklıkların nasıl üstünün kapatılıp aslında düzeltilmediğinden bahsetti. Kendisi Nopcon konferasnı düzenleyen bu konuda emek harcayan birisi. Hatta benim konferansa katılmama sağlayan kişi, kendisiyle tanıştığım için çok mutlu oldum. Konferans sırasında  kendisiyle NTV tarafından da bir röportaj yapılmış.:)) http://video.ntvmsnbc.com/eski-hackerlar-istanbulda.html

Nopcon konferansına iyi ki katılmışım. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.


Siber güvenlik meraklılarına yakın zamanda gerçekleşecek olan etkinliklerden de bahsetmek istiyorum.

Bilişim Zirvesi 2014 30Eylül - 1Ekim 2014 Tarihlerinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde
http://www.bilisimzirvesi.com.tr/
Katılım ücretli olduğu için maalesef katılımda bulunamayacağım :/

IstSec Bilgi Güvenliği Konferansı 15Ekim 2014 tarihinde İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde..
http://www.istsec.org/
Katılım ücretsizdir.

7.Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı 17-18 Ekim 2014 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde..
http://www.iscturkey.org/
KAtılım ücretsizdir.

Siber Güvenlik Konferansı 2014 6 Kasım 2014 tarihinde Ankara'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'de..
http://www.eventbrite.com/e/siber-guvenlik-konferans-14-ankara-registration-8338435485
http://www.siberguvenlik.org/
Katılım ücretsizdir.

Herkese iyi çalışmalar..
Kolay gelsin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder